Net binnen

Jacoba van Beierenpenning voor Joost van Doesburg

TEYLINGEN, 26 september 2019 – PvdA-raadslid Joost van Doesburg heeft vanavond bij zijn afscheid als raadslid de Jacoba van Beierenpenning ontvangen van burgemeester Carla Breuer. Van Doesburg was vanaf 2014 raadslid voor de Partij van de Arbeid. Op 26 september nam hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad. Paul Witteman neemt zijn plaats in als raadslid.

De gemeentelijke onderscheiding de Jacoba van Beierenpenning wordt toegekend aan mensen (of instellingen) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Teylingse gemeenschap. Raadsleden die zich tenminste een volle termijn hebben ingezet vallen hier ook onder.

“Na een geweldig mooie en hectische zomer heb ik mezelf de tijd gegund om de balans op te maken. Kan ik nog overal voldoende tijd en energie voor vrijmaken? Deze week heb ik het bestuur en mijn fractiegenoten van de PvdA Teylingen de uitkomsten medegedeeld, namelijk dat ik na vijfenhalf mooie jaren ga stoppen als raadslid in de gemeente Teylingen”, aldus Van Doesburg in zijn brief aan de burgemeester.

PvdA-fractievoorzitter Sandra Groenendal heeft er begrip voor dat het raadslidmaatschap moeilijk te combineren was als jonge ouder met werk en een gezin. “In stijl en inhoud zijn we het vaak oneens geweest maar je bent het gevecht aangegaan in de gemeenteraad voor mensen die ieder gevecht verliezen”, zegt Groenendal. “Je gaf ongezouten je mening en geniet van het politieke spel. Je bent iemand die de zaken graag op scherp zet en opkomt voor principiĆ«le zaken”, aldus Burgemeester Breuer.

Van Doesburg heeft een nieuwe baan als campagneleider bij de FNV.

ChristenUnie
Shari van den Hout (ChristenUnie) heeft aangegeven per 26 september ontslag te nemen als burgerlid van de gemeente Teylingen. Donderdagavond is Johanna de Mooij benoemd als vervangend burgerlid.