Jubileumboek 65-jarige fotoclub De Bloembollenstreek

SASSENHEIM, 2 december 2019 – Burgemeester Breuer nam zondag het eerste exemplaar in ontvangst van een fotoboek met portretten van streekgenoten uit de Bollenstreek. Het boek is gemaakt ter gelegenheid van het 65-jarige jubileum van Fotoclub De Bloembollenstreek. De leden hebben het afgelopen jaar de Bollenstreek en haar inwoners in alle schoonheid vastgelegd. Foto v.l.n.r. Ed Slagboom, Monique van Rijn, Hans Kuppers (jubileumcommissie), Carla Breuer en Hans Twilt (voorzitter).

Het jubileum werd zondag gevierd tijdens een foto expositie in Het Onderdak. De geportretteerden en de leden ontvingen het boek. De Jubileumcommissie bestaande uit Monique van Rijn, Ed Slagboom en Hans Kuppers heeft het boek samengesteld met foto’s die de leden maakten: de prachtige natuur en natuurlijk de mensen die er wonen. Burgemeester Carla Breuer staat zelf ook in het boek.

Bezoekers konden in de theaterzaal een foto-expositie van de leden bekijken en middels een formulier stemmen uitbrengen op de mooiste foto’s in diverse categorieën. De eerste prijzen gingen naar Monique van Rijn en Riek en Jan Bisschof. Jan won zelfs in maar liefst drie categorieën.

Omroep Bollenstreek maakt een videoreportage van de festiviteiten.

De fotoclub is onderverdeeld in werkgroepen, Natuur en Landschap, Architectuur, Zwart-Wit fotografie,Studiogroep en Beeldbewerking. Zij hebben maandelijks een thema-avond. Wie lid wil worden of eerst eens wil komen kijken, vindt meer informatie op de website van Fotoclub De Bloembollenstreek.