Kaarten Oranjefeesttent Sassenheim al snel uitverkocht

SASSENHEIM, 17 september 2019 (update) – De toegangskaarten voor de Oranjefeesttent waren dinsdag binnen 2,5 uur uitverkocht. Vanaf 18:00 stond er een lange rij vanaf de Sportdreef naar de kassa bij de feesttent. Rond 20.30 waren de kaarten voor vrijdag- en zaterdagavond uitverkocht. De Oranjevereniging zegt op te treden tegen mensen die de munten tegen een hogere prijs doorverkopen.

De Oranjevereniging drukte dit jaar een voorrangsbon af in het boekje met het najaarsprogramma. Per bon konden dinsdag twee kaarten voor Soulbeach op vrijdagavond en de foute party van Q-Music op zaterdagavond gekocht worden. Hiermee hoopte de Oranjevereniging op dinsdag muntjes alleen aan inwoners van Sassenheim te verkopen waarna ze in de vrije verkoop gingen.

Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging moest vele teleurgestelde Sassenheimers te woord staan die nog in de rij stonden toen de kaarten waren uitverkocht.

Zwarte handel
In de rij wachtenden werden de eerste muntjes al onderhands verkocht en inmiddels is de eerste Facebookpagina geopend waarop de muntjes verhandeld worden. Het doorverkopen van de toegangsmunten tegen een hogere prijs is in strijd met het reglement van de Oranjevereniging

“Het is zeker ook niet in lijn met onze doelstelling om zoveel mogelijk Sassemers toe te laten tot onze feesttent. Daarom zullen wij actief op sociale media overtreders opsporen en voor een periode van drie jaar uitsluiten van alle door onze vereniging georganiseerde evenementen”, zegt Koek. Wie de gekochte munten niet nodig heeft, kan ze inleveren bij de kassa van de feesttent. Het aankoopbedrag wordt dan vergoed.