Kastelendag in Teylingen

TEYLINGEN, 21 mei 2018 – Buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont, Buitenplaats Oostergeest en de Ruïne van Teylingen deden maandag mee aan de Dag van het Kasteel. In Warmond  konden met een paardentram de drie historische huizen worden bezocht. In de tuin van de Vroenhof konden bezoekers genieten van klassieke miniconcerten en zelfgemaakte lekkernijen.

Daarnaast verzorgde de Historische Vereniging Warmelda rondwandelingen door het bos rond Huys te Warmont. In de Engelse landschapstuin van Oostergeest kon ook worden gewandeld. Bezoekers konden erin de oranjerie ook genieten van koffie en thee met gebak of sandwiches.

In Voorhout kon  de Ruïne van Teylingen worden bezocht. Muziek en verhalenvertellers namen de bezoekers daar mee terug in de tijd.

Foto’s: Gerard van Steijn

Er waren demonstraties van onder andere een leerbewerker en een smid. Ridders vertelden over hun harnas en de gevechten. Er stond van alles te pruttelen in de kookpotten boven het vuur. Het publiek kon middeleeuwse spelletjes spelen en onder begeleiding handboogschieten.

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland werd deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met “Hollands Buiten”: een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag.