Kerstmarkt in Voorhout

VOORHOUT, 20 december 2019 – Het was zondag 15 december een koude en winderige kerstmarkt, maar geweldig gezellig. Foto’s Mariska de Graaff.

Zoals inmiddels traditie, verzorgde Theaterschool Teylingen zondag gratis zes keer de voorstelling My Fair Lady bij de Voorhoutse kerstmarkt.

De sfeervolle show trok stampvolle zalen. Het publiek werd meegevoerd naar de sfeer van 1916 Londen, waar de elitaire professor Higgings een weddenschap aangaat om van het volkse bloemenverkoopster Eliza Doolittle de perfecte vrouw te maken. Als professor Higgins wist Walter van Polanen met zijn mooie stem te imponeren. Eliza werd afwisselend gespeeld door Bo van Eeden en Jackelien van der Bent die deze zware rol prima wisten te dragen. De grote verrassing was het ensemble bij de Ascot scène, met de imposante hoeden als bijzondere blikvanger. Mathijs Koenen en Tijn Hulsebosch speelden de rol van de verliefde Freddy verdienstelijk. Snoepje van de voorstelling was natuurlijk Alfred Doolittle (Geert Fortrie) die de zaal even op zijn kop zette.

Bij het kraampje van de Vrienden van het Overbosch konden de bezoekers hun geluk beproeven met de in Voorhout wereldberoemde ballenbak. Net als ieder jaar verlootte de stichting twee mooie kerststukken. Aan het eind van de middag werden de winnaars getrokken. Jolanda en Huub Paardekooper konden mevrouw Luttige uit
Voorhout en de familie Van de Berg uit Noordwijk blij maken met de door hun gewonnen
kerststukken van de kerstmarkt tombola.