Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging St. Cecilia

VOORHOUT, 7 juli 2019 – De 100-jarige muziekvereniging St. Cecilia uit Voorhout heeft zaterdag de Koninklijke Erepenning ontvangen van Burgemeester Breuer. Voorzitter Marcel Floor nam de penning in ontvangst. Foto’s Mariska de Graaff.

Jubileumprogramma
St. Cecilia vierde het 100-jarig bestaan zaterdag met een groots muziekfestijn in De Tulp. Voor de viering is met veel vrijwilligers en organisaties een prachtig jubileumprogramma tot stand gekomen. Met dit jubileumprogramma laat St. Cecilia zien dat zij na 100 jaar nog steeds groeit en bloeit en blijft vernieuwen. Zo brengt de vereniging een geheel nieuw concept tot uitvoering op zaterdag 6 juli, met een een bijzondere mix van de eerder uitgevoerde Proms edities tot een 100 minuten durend muziekspektakel met band, solisten en een meezingkoor van maar liefst 1000 man publiek.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

St. Cecilia
De vereniging is al sinds haar oprichting actief betrokken binnen de Voorhoutse gemeenschap en verzorgt muziek bij alle optochten, bijzondere evenementen en huldigingen, waaronder aubades, 4 mei viering, bloemencorso, najaarsfeesten en Koningsdag. Naast vaste onderdelen van de muziekvereniging (harmonieorkest, drumfanfare, leerlingenorkest) heeft de vereniging een grote muzikale ‘familie’ opgebouwd; nevenorkesten die vanuit St. Cecilia haar oorsprong kennen. Vanwege deze bijzondere muzikale diversiteit is St. Cecilia diep geworteld in de Voorhoutse samenleving. De vereniging telt thans ruim 130 leden, in de leeftijden van 7 tot 80 jaar.