Net binnen

Leerlingen planten fruitbomen op Boomfeestdag

VOORHOUT, 13 maart 2019 – Leerlingen van groep 6 van de Antoniusschool in Voorhout, vertegenwoordigers van de Betrokken Voorhouters en wethouder Rob ten Boden hebben dinsdagmiddag acht bomen geplant ter ere van Boomfeestdag. Het ging om zeven fruitbomen en een wilg in het het Plukbos aan de Componistenlaan. Foto’s Mariska de Graaff.

Het Plukbos is het in 2012 gerealiseerde initiatief van de Betrokken Voorhouters wordt gerenoveerd en uitgebreid. Deze bomen maken daar onderdeel van uit. Bij één van de bomen werd een tijdcapsule geplaatst. In de capsule zitten brieven van alle kinderen met hun toekomstdromen. Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt komt de tijdcapsule weer vrij. Na het opendraaien van de capsule, kun je zien wanneer de boom is geplant en wie daar hun schepje aan hebben bijgedragen.

Donderdagochtend plant wethouder Bas Brekelmans met de kinderen van groep 6 van De Startbaan zes moeraseiken bij speeltuin Beatrix aan de Vooruitgangsdreef in Sassenheim. En vrijdagochtend plant wethouder Arno van Kempen met groep 6 van De Buitenplaats vijf bomen in de Julianastraat in Warmond. Het gaat om vijf prunussen ‘umineko’ ofwel de sierkers.

Het thema van Boomfeestdag is ‘Ieder kind een boom’. Door kinderen te betrekken bij het aanplanten van groen leren ze de functie en waarde van bomen kennen.