Ludiek horecaprotest in Voorhout

VOORHOUT, 2 maart 2021 – Het leek vandaag even ouderwets gezellig op het terras van Stef’s en Jeff’s aan de Herenstraat in Voorhout. Maar wie beter keek zag dat de klandizie uit poppen bestond. De uitbaters van het steakhouse deden mee aan de landelijke actie van horecaondernemers tegen de sluiting van de horeca sinds half oktober.

Door heel Nederland zette horecaondernemers dinsdag hun terras buiten uit protest tegen de coronamaatregelen. Alhoewel in bijvoorbeeld Breda de terrassen korte tijd daadwerkelijk open gingen voor klanten, hield men het in Voorhout bij een ludiek protest. Dat was ook de oproep van Koninklijke Horeca Nederland.

Het maakte de boodschap die de uitbaters van Stef’s en Jeff’s probeerde af te geven, niet minder dringend. “Volle parken, volle stranden, waarbij nauwelijks 1,5 meter afstand wordt gehouden. Waarom moeten de terassen dan dicht?”, zo lieten ze weten.

Minister De Jonge van Volksgezondheid toonde wel begrip voor ondernemers die het onterecht vonden dat volle parken wel worden toegestaan. Maar gaf ook aan dat er na de vorige week aangekondigde versoepelingen geen ruimte is om nu nog meer te doen.

 

Advertentie