Net binnen

LUMC komt met COVID Radar; 8 Teylingers in het ziekenhuis

TEYLINGEN, 3 april 2020 – Er is sinds gisteren één coronapatiënt uit Teylingen opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal staat nu op 8. Het RIVM rapporteert sinds dinsdag het aantal opgenomen patiënten in plaats van het aantal positief geteste gevallen van covid-19.

Het RIVM meldt per gemeente niet meer de exacte aantallen positief geteste personen maar alleen een bereik. In de kaart van het RIVM is Teylingen vandaag een categorie opgeschoven. Gisteren waren er nog maximaal 18 positieve testen. Sinds vandaag zit Teylingen in de categorie 19 tot 37 positief geteste personen (50 tot 100 per 100.000 inwoners). Niet alle mensen met corona-achtige verschijnselen worden getest. Het cijfer zegt dus niets over de verspreiding van het virus in onze gemeente.

Het LUMC heeft vandaag de app COVID Radar geïntroduceerd. Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen het LUMC een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in de regio ontwikkelt.