Marc Witteman overleden

TEYLINGEN, 26 december 2018 – Marc Witteman, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en voormalig waarnemend burgemeester van Warmond, is op kerstavond overleden. Mei vorig jaar liet hij in een brief weten dat hij longkanker had zonder uitzicht op genezing. Marc Witteman is 57 jaar geworden.

Vanaf 1 januari 2005 was Witteman (geboren in Hillegom op 24 februari 1961) waarnemend burgemeester van Warmond. Hij bleef dit tot 1 januari 2006 toen deze gemeente opging in de nieuwe gemeente Teylingen. Witteman had zichzelf ook beschikbaar gesteld voor het waarnemerschap van de nieuwe fusiegemeente, maar tot zijn teleurstelling ging die functie naar Jos Staatsen.

In april 2006 werd hij wethouder in Leiden, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor ruimtelijke ordening, wonen en grondzaken. Sinds 29 januari 2015 is hij burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. Hij bleef aan het werk tot 1 augustus van dit jaar. Zijn taken worden sindsdien waargenomen door Yvonne van Mastrigt.

Teylingen
Burgemeester Carla Breuer Van Teylingen reageerde op het overlijden van Witteman : “We kennen Marc als een zeer betrokken, integere en daadkrachtige bestuurder. Hij stond dicht bij inwoners, verbond mensen en organisaties en betrok jongeren. Zijn toewijding is een blijvende inspiratiebron voor ons. Wij wensen zijn familie en ieder die dit raakt veel sterkte bij dit verlies.”

Voor mensen die hun medeleven willen tonen, is er een publiek afscheid of de gelegenheid het digitale condoleanceregister voor Marc Witteman te tekenen, zie: condoleance.nl