Net binnen

Marlies Volten opvolgster wethouder Bas Brekelmans

TEYLINGEN, 14 juni 2019 – Marlies Volten is door de VVD voorgedragen als opvolgster van wethouder Bas Brekelmans. Marlies Volten was vier jaar raadslid (van 2002-2006) in Sassenheim en twaalf jaar (van 2006-2018) raadslid voor de VVD-fractie in de gemeente Teylingen. De laatste zes jaar als fractievoorzitter.

Marlies Volten is blij met het vertrouwen dat de VVD fractie in haar stelt. “Ik ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan”. Ook Monique de la Rie, de huidige fractievoorzitter, is enthousiast over de keuze: “Ik heb jaren met Marlies samengewerkt en heb er het volste vertrouwen in dat deze zware portefeuille bij haar in goede handen is”.

Voorzitter van de VVD Teylingen, Bob Keeven, vult aan: “Marlies en ik hebben 12 jaar samen in de VVD fractie van de gemeenteraad van Teylingen gezeten en ik sta volledig achter de unanieme keuze van de fractie. Marlies is zeer ervaren en een bekwaam bestuurder. Ik ben ervan overtuigd dat zij ook het vertrouwen van de gehele gemeenteraad van Teylingen weet te winnen”.

Burgemeester Carla Breuer laat in een reactie weten Marlies Volten te feliciteren met haar voordracht. “Zij is een goede bekende. Ze is al zeventien jaar actief in de lokale politiek. Haar ervaring en uitgebreide bestuurlijke netwerk is van grote waarde voor Teylingen”, aldus de burgemeester.

Bas Brekelmans neemt op 11 juli afscheid van de gemeenteraad. Hij kondigde onlangs aan te stoppen als wethouder omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden.

Aftredend wethouder Bas Brekelmans