Minder geld voor herinrichting Kagerzoom

WARMOND, 6 december 2018 – Voor de herinrichting van de Kagerzoom, het groengebied tussen Warmond, Leiden en de Kagerplassen, is minder geld beschikbaar dan eerder werd gedacht. De gemeente Leiden zou oorspronkelijk bijdragen aan de herinrichting, maar heeft uiteindelijk toch geen geld beschikbaar. Daardoor vervalt de helft van het eerder beschikbare budget.

In het uitgeklede plan dat de gemeente Teylingen deze week voor het gebied naar buiten bracht, zijn stukken grond opgenomen die door natuurlijke begrazing onderhouden moeten worden. Met overstap- en klaphekken moeten de grazers in de daarvoor aangewezen gebieden worden gehouden. Op het eiland De Strengen komt een ligweide en op Tengnagel staat als toekomstige ontwikkeling een uitkijktoren gepland. Een groot deel van de herinrichtingsplattegrond wordt nog gearceerd als ‘toekomstige ontwikkeling’, waarschijnlijk als gevolg van het wegvallen van de helft van de financiering.

Donderdagavond 6 december van half acht tot tien uur’s avonds kunnen inwoners van Teylingen en Leiden terecht in het Trefpunt aan de Herenweg Warmond voor een inloopavond over het plan Kagerzoom.