Net binnen

Moord op landgoed Rusthoff tijdens Halloween

SASSENHEIM, 27 oktober 2019 – Zaterdag werd Halloween weer gevierd in park Rusthoff. Op het spannendste feest van Sassenheim kon de echt stoere kinderen de moord op de gravin van Rusthoff oplossen samen met Sherlock Holmes. Daarvoor moesten ze vele griezels trotseren die in het park rondliepen. De jongste kinderen liepen in een lampionnenoptocht naar het eiland waar ze onder andere konden snoephappen of ‘ledematen werpen’. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Voor de jongsten was het eiland omgetoverd tot een griezelfeesteiland. Daar werden leuke spelletjes gedaan bijvoorbeeld snoephappen of ledematen werpen en er kon iets lekkers met snoep geknutseld worden.

Daarna was het tijd voor de echt stoere kinderen. Om 19:30 uur begonnen zij met de speurtocht starten om Sherlock Holmes te helpen. Gravin R.Hoff is namelijk dood aangetroffen op het landgoed. Graaf R.Hoff is ontroostbaar en verdenkt iemand ervan haar vermoord te hebben. Hij heeft Sherlock Holmes uitgenodigd om de moord te onderzoeken. Deze vraagt aan de kinderen om te zoeken naar de rode stip. De rode stip is verstopt bij de dader, plaats of wapen. Maar er liepen nog meer griezelige verdachte personen rond. Daarna vertellen zij dit stilletjes tegen Sherlock Holmes. Ze kregen dan een prijsje van de Engelse speurneus.

Om 20.45 verzamelde iedereen zich op het eiland. Musicalgroep Up2stage speelde een voorproefje van de musical The Wiz!. Op 23 november 2019 om 20:00 en op 24 november 2019 om 15:00 wordt The Wiz!, de 12e productie van Up2Stage, uitgevoerd in het theater van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Voorbereiding
Vele vrijwilligers waren vanaf zaterdagochtend bezig om park Rusthoff klaar te maken voor Halloween. Vele meters sfeerverlichting, tientallen pompoenen, strobalen, tenten voor de spelletjes en andere sfeermakers werden door het park geplaatst. Rond 16.00 uur kwamen de spelers naar paviljoen het Sassennest om kleding op te halen en gegrimeerd te worden.