Motie voor extra bijdrage aan dierenambulance

TEYLINGEN, 14 oktober 2019 – D66, PvdA en GroenLinks wil met steun van CDA een motie indienen om 4000 euro extra aan de dierenambulance te geven voor het vervoer van gewonde wilde dieren. Wethouder Arno van Kempen raadt de motie af omdat de opvang van wilde dieren een taak van de provincie zou zijn.

Van Kempen wil wel met de dierenambulance in gesprek over een verhoging van de ritprijs en vergoeding voor ritten waarbij de eigenaar van een huisdier niet kan worden getraceerd en exotische dieren zoals slangen die niet bij dierentehuis Stevenshage opgevangen kunnen worden.

De dierenambulance heeft een tekort van 50.000 euro. De organisatie tekende bezwaar aan tegen het weigeren van subsidie voor vervoer van gewonde wilde dieren. Jaarlijks vinden zo’n 200 ritten plaats in Teylingen voor dieren zonder eigenaar. D66, PvdA en GroenLinks hadden de wethouder opgeroepen de gemeente 4000 euro te laten betalen voor ritten met deze dieren.

De motie van D66, PvdA, en GroenLinks wordt waarschijnlijk nog aangepast om de 4000 euro voor 2020 toe te kennen en verdere gesprekken met de provincie aan te gaan. Dan heeft het ook steun van het CDA en heeft het een meerderheid.

VVD en Trilokaal zijn tegen de motie. VVD zegt dat er bij de gemeente ambtenaren zijn die gewonde dieren kunnen opruimen. Trilokaal vindt dat de dierenambulance moet aankloppen bij fondsen.