Net binnen

Musicalgroep Up2Stage speelt The Wiz

SASSENHEIM, 27 november 2019 – Musicalgroep Up2Stage stal afgelopen weekend de show met de musical The Wiz in een aantal voorstellingen in het Rijnlands Lyceum. De hoofdrol is voor Dorothy, gespeeld door Lianne Pijpers. Zij raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar The Wiz die haar misschien kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

De musical The Wiz is geïnspireerd zijn op het boek The Wonderful Wizard of Oz (1900) van schrijver L. Frank Baum, die zeer bekend is vanwege de film The Wizard of Oz (1939).

De regie was dit keer voor het eerst in handen van Lotte Burgmeijer, die met dit fantastische debuut gelijk haar visitekaartje afgaf als regisseur. De musicalgroep bestond dit jaar uit 17 jongeren, met een grote variatie in leeftijd: van 10 tot 30 jaar oud. Voor veel van hen was het dit keer hun eerste jaar op het podium, maar dat was niet te merken.

De musical gaat over een meisje, Dorothy, dat een avontuurlijke reis beleeft. Zij komt op weg naar de Wiz verschillende figuren tegen: Acadabra, maar natuurlijk ook de welbekende Vogelverschrikker, Blikkenman en Laffe Leeuw. Om terug naar huis te kunnen keren moet het viertal eerst de gemene heks Sadista verslaan. En dat lukte natuurlijk!

Al met al genoeg aspecten om te zorgen voor een spectaculaire voorstelling. De reacties van het publiek waren wederom verrast dat een amateur musicalgroep zo’n professioneel niveau kan neerzetten. Dit komt niet alleen door de talentvolle spelers en begeleiding van de ervaren docenten, maar is ook te danken aan het technische team en de creatieve teams waardoor het hele plaatje klopte met licht, geluid, decor, kleding en styling.

Wil jij ook dansen, zingen en acteren en je talent ook op een prachtig podium laten zien? En wil je ook deel uitmaken van deze enthousiaste groep? Kom dan een keer langs! De groep nodigt jongeren vanaf 10 jaar uit om geheel vrijblijvend kennis te komen maken in een aantal open lessen. Aanmelden kan via www.up2stage.nl of door een e-mail te sturen naar info@up2stage.nl!

Advertentie