Nagenieten van Sail Warmond

WARMOND, 27 juli 2018 – De tientallen boten die deelnamen aan Sail Warmond hebben hun tijdelijke aanlegplaats aan Koudenhoorn weer verlaten. De laatste boten vertrokken vrijdag, maar een groot deel van de schepen was donderdagavond al naar Leiden vertrokken om deel te nemen aan Sail Leiden. (Foto’s en video: Henk Keijzer en Rose Marie Keijzer)

Dit tot teleurstelling van de bewoners van de Leidse Merenwijk, die een speciale lunch hadden georganiseerd om de boten langs te zien varen.

De schepen waren in Warmond de afgelopen dagen in ieder geval prima te bezichtigen door het publiek. Zowel aan de tijdelijk gecre√ęerde haven, als tijdens de scheepsparade die donderdagmiddag werd gevaren. Het publiek kon de schepen over De Leede langs zien varen. Ze voeren daarbij ook langs het admiraalschip De Witte Walvis, een Lemsteraak die lag afgemeerd tegenover de Gemeentehaven. De Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Carla Breuer zagen daar de parade aan zich voorbij trekken.

Voor de parade was de ophaalbrug naar Koudenhoorn tijdelijk open. Na afloop gebeurde waar sommigen al bang voor waren. Door de hitte ging de brug niet meer dicht. Mensen konden enige tijd het recreatie-eiland Koudenhoorn alleen nog maar met een boot op of af. Maar uiteindelijk lukte het de brug weer te sluiten.

Kijk naar een video van de parade:

Een videoverslag van Sail Warmond:

Woensdagmiddag werd er ook een beurtveerwedstrijd gevaren over de Kagerplassen. Dit is een zeilwedstrijd waarbij zeilschepen tot circa 15 meter verschillende havens aan moeten doen.