Niet 35 maar 86 Teylingers met corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest)

TEYLINGEN, 30 maart 2021 – Het aantal Teylingers die met corona in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) is niet 35 maar 86. De GGD Hollands Midden publiceert sinds vandaag het hogere aantal dat stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) doorgeeft.

De ziekenhuizen gaven tot nu toe zelf 35 patiënten door aan de GGD. Omdat ziekenhuizen dit niet verplicht zijn de patiënten met corona door te geven aan de GGD, waren deze cijfers vaak te rooskleurig.

In de cijfers van NICE wordt iedereen meegeteld die in het ziekenhuis komt en COVID heeft. In die cijfers wordt iedereen meegeteld die COVID heeft en in een ziekenhuis behandeld wordt. Dus ook als je voor iets heel anders naar het ziekenhuis gaat. “Deze cijfers zijn daarom eigenlijk te negatief. Want deze aantallen laten niet zien wie er daadwerkelijk voor een COVID-behandeling is opgenomen”, aldus de GGD Hollands Midden.

Het totaal aantal ziekenhuisopnames in Hollands Midden, waarbij de patiënt positief is getest voor corona, verdubbelde met de nieuwe rapportage van NICE van 1100 naar 2200.

Advertentie