Niet opgehaald plasticafval in brand gestoken

WARMOND, 3 januari 2020 – In Warmond zijn in de nacht van donderdag op vrijdag op twee plaatsen zakken met niet opgehaald plasticafval in brand gestoken. Het afval lag daar nog, omdat donderdag in een groot deel van Warmond het plasticafval niet was opgehaald. (Foto’s: Brandweer Warmond)

De brandweer kreeg om 00:51 uur de melding van een buitenbrand tussen de Kloosterwei en de Ganzenwei. Eenmaal aangekomen bleek daar een een hoop afvalzakken in brand te staan. Met een hogedrukstraal werd het vuur geblust. Op de terugweg naar de kazerne zag de bevelvoerder ook op de Van Leydenstraat een klein buitenbrandje. Ook daar stonden een aantal afvalzakken in brand die door de brandweer werden geblust.

Het gaat de afgelopen jaren in Warmond vaker mis, als er na een feestdag op een niet reguliere ophaaldag afval moet worden opgehaald. Het afval wordt dan (deels) niet opgehaald. Alhoewel het leek alsof in heel Warmond het afval donderdagavond nog aan de weg stond, is er volgens een woordvoerder van de gemeente wel afval opgehaald door afvalverwerker SUEZ. Er stond volgens de gemeente echter zoveel aan de weg dat SUEZ het met twee wagens niet voor elkaar kreeg om alles mee te nemen.

Volgens de gemeente zijn de twee plekken waar het afval in brand heeft gestaan vrijdag nog opgeruimd. De problemen rond het ophalen van afval na feestdagen maken volgens de gemeente deel uit van het reguliere overleg met SUEZ.