Nieuwe website De Teyding

TEYLINGEN 17 mei 2018 – Welkom op de nieuwe site van De Teyding. Het was na een jaar of tien ook wel eens tijd. Dat vond onze hostingprovider ook en dus besloot die twee weken geleden onze site te verhuizen naar een nieuwe server, die ons, inmiddels zwaar verouderde, redactiesysteem niet meer ondersteunde. De site was nog wel zichtbaar, maar de bijna 10.000 artikelen die we in de afgelopen 12 jaar hebben geschreven waren verdwenen.

Een aantal slapeloze nachten verder hadden we de artikelen gered uit de krochten van het internet. Maar om ze weer zichtbaar te maken moest er ook een nieuwe site komen. Daar kijk u nu tegen aan. Het is nog werk in uitvoering en er zullen de komende tijd nog zaken worden toegevoegd of veranderd. Zo is de agenda (voorlopig) verdwenen. We kijken naar een systeem waarbij verenigingen en instellingen zelf hun agendaberichten op de site kunnen plaatsen. Laat het ons alvast weten indien u daar interesse in heeft via redactie@deteyding.nl.

Een voordeel is wel dat de site nu geschikt is voor iets waarvan wij in 2005 nog nooit hadden gehoord: de smartphone. Tegenwoordig toch het meest gebruikte apparaat om over het internet te surfen. U begrijpt het: wij zijn onze hostingprovider stiekem gewoon heel erg dankbaar!

Een nieuwe site is ook meteen een goed moment om eens te bedenken wat er allemaal op die site moet komen. Toen wij tien jaar geleden met De Teyding begonnen waren wij de enige nieuwssite in de gemeente en moesten de lokale kranten het internet nog ontdekken. Tegenwoordig zijn er, met de lokale omroep erbij, zes nieuwssites in Teylingen die allemaal min of meer dezelfde berichten brengen. Voor ons een reden om wat selectiever te gaan worden in wat wij brengen.

Wij maakten altijd al veel werk van de fotografie en die kunnen we op deze nieuwe site nog beter tot zijn recht laten komen. Daarnaast willen we verhalen brengen die iets toevoegen aan wat er via (pers)berichten bij ons binnen komt of ergens anders al te lezen is. Dat betekent misschien minder berichten, maar hopelijk wel berichten die meer toevoegen aan het nieuws.

Voor iedereen die al die eerder genoemde 10.000 berichten allemaal wil teruglezen; nog even geduld. We zetten alle oude berichten in etappes weer online. de berichten van dit jaar zijn allemaal al weer terug te vinden.