Onduidelijkheid over privacygevoelige documenten in oude gemeentehuis Warmond

WARMOND, 8 september 2016 – Volgens een eerste onderzoek van de gemeente Teylingen zijn er geen privacygevoelige gegevens achtergebleven in het oude gemeentehuis van Warmond. Dat laat de gemeente weten in een persbericht. Maar burgemeester Carla Breuer liet gisteren aan Omroep West weten dat de gemeente er geen zicht op heeft of er de afgelopen jaren al privacygevoelige documenten uit het gebouw zijn verdwenen.

Telegraaf-journalist Bart Mos deelde dinsdag via Twitter een filmpje waarop te zien was dat twee indringers in het voormalige gemeentehuis met een sleutel de archiefkluis konden openen. In de kluis vonden zij verschillende papieren, waaronder bankafschriften en correspondentie.

Documenten
Nadat het filmpje op Twitter verscheen heeft de politie het pand opnieuw afgesloten en ontoegankelijk gemaakt. Woensdagochtend is de gemeente nagegaan welke informatie en documenten mogelijk zijn achtergebleven. De bankafschriften en de verleende vergunningen die in het filmpje voorkomen, zijn aangetroffen. Dit betreft weliswaar geen privacygevoelige informatie, maar het had er volgens de gemeente niet meer mogen liggen. Er zijn ook veel oude Staatscouranten en lege kaartenbakken met blanco kaarten. Daarnaast lagen er oude rekeningafschriften van een overlegorgaan waarin de gemeente Warmond deelnam. Deze documenten hadden al eerder afgevoerd moeten worden. De gemeente gaat nog na waarom dat niet is gebeurd.

In de tussentijd blijft het dus ook nog onduidelijk in hoeverre er de afgelopen jaren al documenten uit de kluis zijn verdwenen. Toen het gemeentehuis in 2006 leeg kwam te staan kwamen er mensen in te wonen om te voorkomen dat het pand gekraakt zou worden. Deze bewoning duurde tot 2014. De gemeente probeert nu uit te zoeken welke documenten er in 2006 nog in de kluis lagen en wat daar eventueel mee is gebeurd.