Ook dit jaar ruimere terrassen in Teylingen

TEYLINGEN, 2 februari 2021 – Ook dit jaar krijgen horecagelegenheden, als het aan de gemeente ligt, de mogelijkheid om hun terras tijdelijk te verruimen. Op deze manier is het mogelijk toch meer gasten te ontvangen zolang de anderhalvemeterregel van kracht blijft. Ook vorig jaar kreeg de horeca deze mogelijkheid en veranderde de Herenstraat in Voorhout zelfs een aantal weekeinden in één groot terras.

Voorlopig mogen de horecazaken nog helemaal geen gasten ontvangen, zo bleek dinsdagavond tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. En in die situatie zitten de horecaondernemers al sinds 14 oktober vorig jaar. De horecabedrijven hebben het daardoor zwaar en het gemeentebestuur hoopt de ondernemers tegemoet te komen met de grotere terrassen.

De regeling geldt voor horecaondernemers die al dan niet al over een terras beschikken, maar ook voor andere ondernemers zoals sportverenigingen en culturele instellingen. De tijdelijke terrassen moeten wel voldoen aan diverse veiligheidseisen. En het moet binnen de (toekomstige) landelijke COVID 19-maatregelen passen.

De tijdelijke beleidsregel en conceptverordening worden op 3 februari ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen tot en met 18 februari een inspraakreactie indienen.

Advertentie