Opbouwdagen bloemencorso van start in Sassenheim

SASSENHEIM, 10 april 2019 – De symbolische eerste steek van het bloemencorso werd woensdagmiddag verricht door Ice, de mascotte van korfbalvereniging TOP. Woensdagochtend zijn in de Klinkenberghallen in Sassenheim de opbouwdagen van start gegaan. Honderden vrijwiligers van verenigingen en sportclubs uit de hele Bollenstreek zijn drie dagen bezig met het steken van de praalwagens. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

De voorzitter van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek, Willem Heemskerk en de burgemeester van Teylingen, Carla Breuer staken de symbolische eerste bloem op een korfbal die door Ice en een aantal Ice-kinderen in een korf werd gegooid voor de praalwagen van de gemeente Teylingen. Het steken van de praalwagens vindt tot en met vrijdagochtend plaats in de Klinkenberghallen aan Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten, de exacte openingstijden en informatie over de toegangsprijzen op www.bloemencorso-bollenstreek.nl.

Zaterdag 13 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek voor de 72e keer door onze regio. De route van Noordwijk naar Haarlem voert de corsowagens weer door Voorhout en Sassenheim. Het thema van het Bloemencorso is dit jaar Changing World.

Kindercorso
In Voorhout kunnen kinderen bloemen ophalen op vrijdag 12 april vanaf 15.30 uur bij de kraam van de Oranje Vereniging Voorhout op het grasveld bij het NS-terrein. De Oranje Vereniging Voorhout nodigt alle kinderen uit om bloemen op te halen en deel te nemen aan het kindercorso.In Voorhout vertrekt het kindercorso vanuit het Kievitspark om 10.45 uur.

In Sassenheim kunnen kunnen de kinderen op vrijdag 12 april tussen 18.30 en 19.30 uur hun fiets versieren in Park Rusthoff en bij Speeltuin Beatrix (Vooruitgangdreef 1). In Sassenheim start het kindercorso om 11.00 uur ter hoogte van de apotheek in de Hoofdstraat.