Opnieuw stakingen bij AkzoNobel

SASSENHEIM, 8 oktober 2018 – Het personeel van de verffabrieken van AkzoNobel in Sassenheim en Wapenveld gaat woensdag weer staken. Volgens vakbond FNV wordt het werk voor 72 uur neergelegd. In juli en eind september werd er in ook al gestaakt in Sassenheim en op andere locaties.

De werknemers willen nog steeds een oplossing voor het pensioenprobleem en een betere CAO. Voor de nieuwe tweejarige cao eist de FNV een loonsverhoging van 3,5% per jaar, een eenmalige uitkering van 2500 euro en afspraken over duurzame inzetbaarheid. Voor indexering van de pensioenen is eenmalig 400 miljoen euro nodig. Dat bedrag zou AkzoNobel kunnen betalen uit de opbrengsten van ruim 10 miljard euro door de verkoop van de divisie Specialty Chemicals aan investeerder Carlyle, menen de bonden. Van de overname profiteren in de huidige plannen echter vooral de aandeelhouders.

Ook bij die verkochte tak Specialty Chemicals wordt woensdag gestaakt. Bij de vestiging in de Botlek worden vanaf woensdag een week lang stiptheidsacties gehouden.