Oppositie laat verstek gaan bij workshop raadsprogramma

TEYLINGEN, 24 mei 2018 – Alle oppositiepartijen hebben dinsdagavond verstek laten gaan bij de workshop over het concept-raadsprogramma die de coalitiepartijen VVD, D66 en Trilokaal hadden georganiseerd. Alleen de term ‘concept-raadsprogramma’ viel bij de oppositie al verkeerd. Voorlopig is er volgens hen niet meer dan een collegeprogramma.

Daarnaast beklagen CDA, GroenLinks, PvdA en de ChristenUnie zich over het feit dat de gesprekken over het programma ” in de achterkamertjes worden gevoerd”. “Dit soort sessies hadden heel goed in de openbaarheid gevoerd kunnen worden, mét actieve inbreng en echte gesprekken met inwoners”, zo twitterde de ChristenUnie.

Fractievoorzitter Monique de la Rie van de VVD spreekt, ondanks de afwezigheid van de oppositiepartijen, van een ” goede workshop. Tijdens de workshop werden de meer dan 230 reacties van inwoners van Teylingen op het concept raads/collegeprogramma besproken. “Daarvan was ongeveer 30% gericht op ‘wat willen we in de komende vier jaar bereiken’. Met de aanwezige raadsleden hebben we deze besproken. Er zaten zeker een aantal nieuwe en bruikbare ideeën bij en we zullen het programma daar op aanpassen. In sommige gevallen was het onderwerp al wel opgenomen maar zullen we de teksten in het programma nog wat aanscherpen om dat wat duidelijker te krijgen. De overige (“hoe”) reacties zullen door het nieuwe college worden meegenomen bij de uitwerking van het college-programma” aldus de la Rie

De VVD-fractievoorzitter vindt het jammer dat de oppositiepartijen niet kwamen opdagen. “Want uiteindelijk gaat het ook over de vertegenwoordiging van hun kiezers. Maar hopelijk zullen die zich toch – mede door alle ingezonden reacties – aangesproken voelen door dit raadsprogramma en straks het college-programma.”