Oranjevereniging opent kinderkermis in centrum Sassenheim

SASSENHEIM, 16 september 2020 – Op het Boschplein is woensdagmiddag een kinderkermis voor jongeren tot en met 12 jaar geopend. De Sassenheimse kermis is tot en met zaterdag geopend. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Even voor de opening om 13.00 uur geeft voorzitter Rob Koek van de Oranjevereniging Sassenheim toegangsarmbandjes voor de kinderen aan de drie stewards van stichting ATC die toezicht gaan houden. De kermisexploitant bij de Bungy Jungle trekt een geel hesje aan met de tekst ‘houd 1,5 meter afstand’. Voor de attractie staat een fles met ontsmettingsmiddel.

Opvallend is de grote cakewalk attractie Boobytrap Hotel die niet op het Boschplein, maar op de Kerklaan bijna tegen de appartementen aan leunt. De vrachtauto’s van Albert Heijn bevoorraden de supermarkt tijdelijk via de Hortuslaan.

De jongste kinderen kunnen een ritje maken in de draaimolen terwijl de oudere kinderen zich in de trip Ralley of Dance in razende vaart in de rondte kunnen laten draaien.

Op de kermis staat ook de oliebollenkraam van Brouwer’s, een zuurstokkenkraam en worden er suikerspinnen gedraaid.

De kermis is geen afgesloten terrein. De Kerklaan en het Boschplein blijven geopend voor voetgangers.  Woensdagmiddag werd het al snel druk met kermisbezoekers en andere voetgangers die tussen de Boobytrap Hotel en de zuurstokkenkraam door moesten lopen.

De optie om de kinderkermis op het parkeerterrein van sporthal Wasbeek te houden werd in het overleg tussen de Oranjevereniging, gemeente en politie afgewezen. Deze plek zou een verzamelplaats van jongeren boven de 12 kunnen worden. Daarmee is de kinderkermis het eerste experiment van de door de Oranjevereniging gewenste kermis in het centrum van Sassenheim.

Advertentie