Net binnen

Oranjevereniging Sassenheim organiseert online Koningsquiz

SASSENHEIM, 19 april 2020 – Vanwege de corona is er dit jaar geen aubade, vrijmarkt of plantenloterij. De Oranjevereniging Sassenheim organiseert op Koningsdag wel een online Koningsquiz. Tijdens de livestream van de Koningsquiz zal om 4 uur stipt het glas geheven worden op de koning.

Koningsdag
Niet door gaan het koppelkaarten, het muzikaal onthaal met aansluitend de aubade, de fietstocht, de kindermarkt en het rad van fortuin. Het nieuwe programma ziet er als volgt uit:

ZonsopgangWe hangen allen de vlag uit.
09:45Klokgelui
10:00Live op Facebook. Het Wilhelmus door Adest Musica
10:15Video Wall op diverse locaties in Sassenheim

We brengen videoboodschappen naar de ouderen in de Sassemse verzorgingstehuizen. Volg onze Facebookpagina om te kunnen lezen hoe je een videoboodschap bij je vader, moeder, opa, oma, familie of kennis kunt laten bezorgen.
15:00De Koningsquiz

Online en Live op Facebook organiseren wij een leuke quiz, waarin uw kennis over Sassenheim en de rest van de wereld wordt getest. Daag uw vrienden uit om met elkaar online de strijd aan te gaan. En naast de eeuwige roem van de titel “Winnaar van de eerste Sassemse Koningsquiz” zijn er nog veel meer leuke prijzen te winnen. De deelname is gratis. U kunt zich tot 25 april opgeven op de website
16:00 Toosten op de koning

Tijdens de livestream van de Koningsquiz zullen we om 4 uur stipt het glas heffen op onze koning.

Kinderen kunnen meedoen aan onze kleurwedstrijd i.s.m. Speelgoedwinkel Tiny Tribe aan de Charbonlaan. De kleurplaat kunt u downloaden van de website. Alleen dit keer moeten jullie hem digitaal inleveren. Dat mag als scan of als foto.

4 Mei
In gemeente Teylingen vindt dit jaar geen herdenking plaats op 4 mei om 20.00 uur. Het monument zal op 4 mei passend worden gedecoreerd. Burgemeester Carla Breuer houdt een online toespraak. De toespraak wordt digitaal beschikbaar gesteld na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

12 mei
De uitgaansdag voor onze senioren hebben wij uitgesteld. Niet afgelast! Zodra de mogelijkheid voor een gezamenlijk dagje uit weer aanwezig is, zullen wij u daarover berichten. Wanneer dat zal zijn kunnen wij u vanzelfsprekend nu nog niet zeggen.

“Het bovenstaande programma is niet het programma zoals u dat van ons gewend bent. Het is ook niet het programma dat wij in de afgelopen 12 maanden voor u hadden voorbereid. Over het waarom van dit aangepaste programma hoef ik niets te zeggen denk ik. Dat zal een ieder duidelijk zijn. Wij hebben getracht om binnen de beperkte mogelijkheden die wij op dit moment hebben een aantal leuke dingen te organiseren. Maak er in de huiselijke kring een leuke Koningsdag van. Ik wil afsluiten met de woorden van Vera Lynn, We’ll meet again“, zegt voorzitter Rob Koek.

Bevrijdingsbingo
De Oranjevereniging organiseert geen eigen online bingo zoals eerder aangekondigd omdat op 2 mei al de Sassenheimse Online Bingo van Luigi’s café plaatsvindt. Mensen die zich bij de Oranjevereniging al hebben ingeschreven kunnen kiezen om hun inschrijving om te boeken naar de bingo van Luigi’s of zij kunnen hun geld terug krijgen.