Ouderwets druk op Koudenhoorn door zonnige Hemelsvaartsdag

WARMOND, 21 mei 2020 – Op het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn was het deze zomerse Hemelsvaartsdag ouderwets druk. De anderhalvemetersamenleving leek opeens heel ver weg op het eiland en op het water rond Koudenhoorn. De coronamaatregelen werden massaal overtreden.

De voorzorgsmaatregelen die de gemeente had genomen om de drukte te voorkomen, werden door de bezoekers genegeerd. Het parkeerterrein op de gemeentehaven was voor de helft met hekken afgezet, om een te grote toeloop van dagjesmensen te voorkomen. Maar in de loop van de middag hadden bezoekers de hekken opzij geschoven en was het hele parkeerterrein in gebruik. Los van de stelletjes of families hadden ook grote groepen jongeren hun toevlucht tot het eiland gezocht.


Ook de aanlegplekken van de passantenhaven op Koudenhoorn zijn al geruime tijd afgezet met kettingen om het afmeren van boten te voorkomen. Maar ook daar werden de afzettingen vernield om toch af te kunnen meren. De beveiligers die op Koudenhoorn rondliepen traden niet op tegen deze overtredingen.

In de loop van de middag riep de gemeente via sociale media op om niet meer naar Koudenhoorn te komen, omdat het maximale aantal bezoekers was bereikt. “We ontraden om te komen om de veiligheid van de huidige bezoekers te kunnen waarborgen. Kies een andere dan Koudenhoorn om te ontspannen”, zo liet de gemeente weten.

Met de recreanten keerde ook het zwerfafval terug op Koudenhoorn.