Pieten polonaise bij intocht Sinterklaas in Sassenheim

SASSENHEIM, 1 november 2019 – De aankomst van Sinterklaas belooft dit jaar spectaculair te worden. Zaterdag 16 november om 13.30 komt Sinterklaas aan op de Oosthaven. De route door het dorp gaat naar het Kerkplein waar vanaf 14:30 optredens op een podium plaatsvinden. De middag op het Kerkplein wordt afgesloten met een recordpoging van de grootste Pieten polonaise.

Sinterklaas zal met zijn pieten, roetveegpieten en glutenpieten om 13:30 aanmeren aan de Oosthaven waar burgemeester Carla Breuer hem ontvangt. Onder begeleiding van de Jeugdband Adest Musica gaat Sinterklaas vervolgens naar het centrum. Business Platform Teylingen (BPT) en toneelvereniging Pankras hebben daar een vernieuwd spectaculair programma samengesteld.

Vanaf 14.30 treden op een podium Adest Musica, Total Move, de Pietenband en de Circuspieten Atleta op. Tussen de optredens door zal DJ Chipito de sfeer er in houden. Aan het einde, rond 16:00 uur, wordt de grootste Pieten polonaise gedaan.

Glutenvrije Pieten
Dit jaar heeft Sinterklaas voor de tweede keer beloofd dat er speciale Glutenvrije Pieten mee zullen komen naar Sassenheim. Sinterklaas vindt het belangrijk dat ook de kinderen die een Gluten allergie hebben een leuk sinterklaasfeest kunnen vieren. Deze Glutenvrije Pieten zullen niet alle kindjes kunnen begroeten of een handje geven, ze zijn aan hun groene schorten te herkennen. Het helpt al als de kindjes iets op hebben dat ze een Glutenallergie hebben. Op de website www.glutenvrij.nl is hier meer informatie over te vinden.

Houd tussen 13:15 en 16:45 rekening met verschillende afzettingen van het verkeer op de route.

Huisbezoeken
Pankras staat ook garant voor een gezellig, leuk en verantwoord Sinterklaasbezoek bij u thuis, op de zaak, op school of waar dan ook. De Sint is altijd vergezeld van minimaal twee Pieten. Zie voor meer informatie de pagina over Sinterklaas.

Advertentie