Politie onderzoekt reeks verdachte branden in Sassenheim

SASSENHEIM, 7 mei 2019 – De politie onderzoekt zeven vermoedelijke brandstichtingen die de afgelopen drie weken plaatsvonden in Sassenheim. De politie roept getuigen en bewoners die beeldmateriaal hebben op zich te melden. Het Openbaar Ministerie eist zware straffen voor brandstichting. Als het gevaar voor gebouwen oplevert dan kan 12 maanden gevangenisstraf geeist worden. Foto: Brandstichting in een speelhuisje achter Het Bolwerk.

Brandstichting bij STV

Eerdere branden
In een leegstaande kantine van de tennisvereniging aan de Parklaan werd donderdagnacht 18 april vermoedelijk brand gesticht. Daarna vond op zondagmiddag 21 april op de Menneweg een brand op een schoolplein plaats. Op zaterdagavond 27 april stond op de Smirnoffstraat een container in brand en op woensdagnacht 1 mei brandde een container aan de Slotlaan uit. Op vrijdagavond 3 mei was het weer raak op het schoolplein aan de Menneweg waar een speelhuisje uitbrandde. Zondagochtend 5 mei troffen agenten brandende bouwmaterialen aan naast een woning aan de Willibrorduslaan. En op zondagavond 5 mei vloog er op de Kagertuinen een GFT bak in de brand.

Afvalcontainer in brand op de Kagertuinen

Iets gezien of gefilmd?
Politie Noordwijk vraagt getuigen die iets van de branden weten zich te melden via 0900-8844. Doet u dit liever anoniem? Bel met 0800-7000. Of hebt u een beveiligingscamera aan uw bedrijfspand of woning hangen, in de omgeving van de branden, waar mogelijke verdachten op staan. Dan kunt u helpen deze misdrijven op te lossen! Deze bewakingsbeelden kunt u uploaden.

Strafmaat brandstichting
Naast veel schade kan brandstichting ook levensgevaarlijke situaties opleveren. Het Openbaar Ministerie eist daarom forse straffen.

Brandstichting in de Julianalaan