PvdA’er Joost van Doesburg stopt als raadslid

TEYLINGEN, 5 september 2019 – PvdA raadslid Joost van Doesburg verlaat na vijfenhalf jaar de gemeenteraad van Teylingen. Hij is tijdens de zomervakantie tot de conclusie gekomen dat hij onvoldoende tijd en energie kan vrijmaken voor zijn raadslidmaatschap. Van Doesburg is sinds kort campagneleider Schiphol voor de FNV. Daarvoor was hij woordvoerder van de vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Van Doesburg ging in de gemeenteraad het debat niet uit de weg. “Nadat ik door de inwoners van Teylingen gekozen werd als één van hun gemeenteraadsleden, heb ik mezelf voorgenomen om het sociaaldemocratische geluid in gemeente Teylingen in te vullen op een manier die bij mij past. Het uitgangspunt was voor mij vrij simpel: problemen duidelijk benoemen, lef tonen en de discussie niet ontlopen. Een voornemen dat ik vijfenhalf jaar lang eer aan heb gedaan en wat ook wel niet heel Teylings genoemd kan worden”, zo schrijft Van Doesburg in een brief aan burgemeester Breuer.

De PvdA’er neemt tijdens de raadsvergadering van 26 september afscheid. “U hoeft geen speech van mij te verwachten want ik heb altijd alles wat ik wenste te zeggen reeds gezegd”, zo laat Van Doesburg de burgemeester weten.