Ravage nadat auto bedrijfspand aan Wasbeekerlaan binnenrijdt

SASSENHEIM, 14 juni 2020 – Een auto is zondagochtend het gebouw van Zorgboodschap aan de Wasbeekerlaan in Sassenheim binnengereden. De auto kwam tot stilstand in de transformatorruimte. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd. De stroom in de wijk Wasbeek was ongeveer een uur uitgeschakeld. Foto’s Edwin van der Wijngaard

De 10-jarige Stan reed met zijn vader over de Wasbeekerlaan toen hij iets vreemds zag bij de ingang van het bedrijf Zorgboodschap. “Ik zag de auto met een hek en takken er overheen. Ik zei tegen mijn vader dat hij moest omkeren en terugrijden”. De vader belde de hulpdiensten en zag dat de auto met bestuurder erin vast zat naast een vonkende 10.000 volt transformator. Als de gasleiding zou zijn gebroken dan had het hele pand in vlammen op kunnen gaan. Als dank voor zijn oplettendheid kreeg Stan een medaille van de ambulancedienst en een badge van de politie.

De hulpdiensten kwamen na de melding snel ter plaatse. De bestuurder moest door de brandweer via de achterklep uit de auto worden gehaald. Nadat de auto door een bergingsbedrijf was weggetakeld werd de omvang van de schade duidelijk. De auto is door een hek met beplanting en door een zware metalen deur naar de transformatorruimte en tegen een binnenmuur van de kantine gereden. In de kantine is ook een ravage aangericht. Een brandweerman zegt dat het op een oorlogsgebied leek.

Na een uur kon Liander de stroom naar circa 400 huizen in de omgeving weer inschakelen. Het getroffen bedrijf zit nog zonder stroom. Elektriciens zijn begonnen met reparatiewerkzaamheden.

De auto moet vanaf de Jagtlustkade in volle vaart rechtdoor het bedrijf in zijn gereden. De ongevallendienst van de politie doet onderzoek naar het ongeval.