Rechter: Geen spoed bij aanvechten gebiedsverbod overlastgever

WARMOND, 13 juli 2018 – Twee overlastgevers hebben hun opgelegde gebiedsverbod voor Warmond aangevochten bij de rechter. De rechtbank heeft op 11 juli in de eerste zaak geoordeeld dat er geen spoedeisend belang is. De twee personen zorgden volgens de gemeente voor ernstige verstoring van de openbare orde nabij Koudenhoorn.

Door de twee personen is tegen het gebiedsverbod een verzoek ingediend bij de rechtbank en verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Met een voorlopige voorziening wordt een voorlopige beslissing aan de rechter gevraagd omdat de uitkomst van de lopende bezwaarprocedure niet kan worden afgewacht vanwege een spoedeisend belang. In dit geval is de rechtbank verzocht om het opgelegde gebiedsverbod in te trekken of te schorsen.

Het verzoek van de eerste overlastgever is afgewezen. Dit betekent dat het gebiedsverbod in stand blijft. In de tweede zaak is nog geen uitspraak gedaan.

“We zijn uiteraard blij met de uitspraak van de rechter en zien dit als een vervolgstap in het proces ervoor te zorgen dat de rust in het natuurgebied weer volledig terugkeert en er op een prettige manier gerecreĆ«erd kan worden de komende zomer”, aldus burgemeester Breuer. De politie ziet nog steeds streng toe op de naleving van het gebiedsverbod.