Recordstijging: Afgelopen week 36 coronabesmettingen in Teylingen

TEYLINGEN, 21 september 2020 (update) – De afgelopen week zijn er 36 Teylingers positief getest voor corona. Daarmee komt het aantal Teylingers die besmet zijn (geweest) op 137. Vorige week werden 13 positieve tests afgenomen. Dat aantal besmettingen werd op maandag 21 september op één dag al geteld. Er zijn nog geen nieuwe ziekenhuisopnames.

In Voorhout is café Cheers dit weekend gesloten om dat één van de medewerkers positief getest is op het corona-virus. De Voorhoutse hockeyclub MHC medt dat bij een teamlid corona is vastgesteld. Er zijn in het team mogelijk nog andere besmettingen. Het clubhuis is uit voorzorg gesloten.

Afgelopen week werd bij 424 Teylingers een test afgenomen waarbij 36 personen (8,5%) positief werden getest. Zaterdag werden 9 coronabesmettingen in Teylingen op één dag bekend. Maandag 21 september waren er 13 nieuwe besmettingen op één dag.

Corona in Teylingen 15 maart – 21 september:

  • 150 inwoners zijn positief getest
  • 15 ziekenhuisopnames
  • 2 inwoners overleden

Over de grafieken
De grafieken zijn gebaseerd op de cijfers van de GGD Hollands Midden. In de cumulatieve grafiek staat het totaal aantal Teylingers die met corona besmet zijn (geweest). De GGD en het RIVM houden niet bij wie hersteld is. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Het RIVM noemt het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Advertentie