Net binnen

Rijnlands Lyceum Sassenheim neemt zonnepanelen in gebruik

SASSENHEIM, 29 mei 2019 – Met het doorknippen van een groen lint opende het Rijnlands Lyceum Sassenheim dinsdag officieel haar 652 zonnepanelen op het dak van de school “Een prachtige stap richting duurzaamheid”, zegt Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering van de school.


De school is nu voor 70% zelfvoorzienend qua elektriciteit.
In drie weken is al 21 Megawatt opgewekt, het jaarverbruik van 7 gezinnen! Miranda Jonkers uit H4 en conciërge Jan van Egmond verrichten, gezekerd, op het dak de openingshandeling. In een lokaal volgden o.a. wethouder duurzaamheid Rob ten Boden, medewerkers van EE Care, Volta Solar, (oud)leerlingen, schoolleiding en medewerkers de handeling.

In 2016 nam de gemeente Teylingen het initiatief om bedrijven en organisaties te stimuleren om hun daken beschikbaar te stellen. De zonnepanelen passen bij ons streven naar een nog duurzamere school”, legt Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering uit. “We hebben gelukkig een groot dak en alle plaats hiervoor. Wel renoveerden wel eerst ons dak, het sluitstuk van de renovatie van het hele pand”, besluit Tacken.