Ronny Brandt gaat voor Teylingse dubbel

WARMOND, 6 juli 2018 – Ronny Brandt gaat zaterdag tijdens de kortebaan van Warmond voor een Teylingse dubbel. De achtjarige ruin won drie weken geleden bij zijn debuut in Sassenheim en is er alles aan gelegen om die zege op de Herenweg een passend vervolg te geven. De aanvang van de koers in Warmond is om 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. (Foto: Ronny Brandt en pikeur Rick Wester tijdens de koers in Sassenheim.)

Het lukt debutanten vrijwel nooit om hun eerste start direct in een overwinning om te zetten. Ronny Brandt had in Sassenheim over geluk niet te klagen en zorgde op de Teijlingerlaan voor een enorme stunt door tijdens de finale de moegestreden kortebaangigant Blackpearl Trans R te verslaan en zo zijn eerste start met een zege te verfraaien. In Warmond behoort de pupil van de succesvolle trainer Hans Bot tot de favorieten.

Sinds 2002 lukte het slechts twee paarden om beide koersen in de gemeente Teylingen te winnen. In 2009 was Walkover de eerste die beide kortebanen won. Twee jaar geleden kende Barbert een ongekend sterk voorseizoen waarin hij vier koersen op rij de sterkste was, onder meer in Sassenheim en Warmond.

Starthandicap
Southwind Raptor, de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2018’, start op de Herenweg voor het eerst met een starthandicap van vijf meter. De Amerikaanse ruin, vorig jaar goed voor vier overwinningen, heeft met Discovery’s Wish als tegenstander pittig geloot. Ook Blackpearl Trans R, net zoals Southwind Raptor startend vanaf 280 meter, staat voor een zware opgave. De twaalfvoudig kortebaanwinnares moet maar liefst tien meter goed maken tegen Crazy Lover, één van de gevaarlijke outsiders voor de zege in Warmond.

Crazy Lover is één van de zes paarden die in Warmond vanaf 270 meter starten. Onder hen Emi van Jip, de merrie met maar liefst 87 verschillende eigenaren. De organisatie in Warmond is één van hen, waardoor de aandacht voor de pupil van trainster Caroline Aalbers zaterdag bovengemiddeld zal zijn.

In totaal komt zaterdag in Warmond het maximale aantal van 24 paarden aan de start. Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl.