Ruimte voor terrassen in Voorhout

VOORHOUT, 14 juni 2020 – UPDATE De horeca in de Herenstraat in Voorhout kreeg afgelopen weekend de ruimte om de terrassen buiten uit te breiden Zo kon de horeca meer mensen bedienen, met inachtneming van de anderhalvemeterregel. Ook de komende weekeinden in juni veranderd de Herenstraat nog in een groot terras.┬áFoto’s Remco Does.

Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond werd een stuk van de Herenstraat grotendeels afgesloten voor het verkeer. De horecaondernemers konden zo meer tafeltjes en stoeltjes buiten zetten om gasten te verwelkomen.

Een levendig centrum is mede-afhankelijk van de gezelligheid die horeca brengt. Horecazaken mogen echter maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen, wat hen raakt. Daarbij geldt dat zij op hun terras, door de noodzaak tot afstand, minder gasten kunnen ontvangen. De gemeente wil samen met ondernemers kijken of en waar meer terrasruimte gemaakt kan worden. Dit is voor nu op tijdelijke basis. Op die manier wil de gemeente ondernemers lucht geven, en  inwoners de mogelijkheid om verantwoord uit te kunnen gaan.

Video: Omroep West

Advertentie