Net binnen

Sassenheimers wandelen naar Bethlehem

SASSENHEIM, 21 december 2019 – De tweede editie van de kerstwandeling in park Rusthoff trok zaterdagavond zo’n 2000 bezoekers. De wandeling naar de geboorteplaats Bethlehem voor de volkstelling die eindigde bij de stal met Josef, Maria en het kind Jezus. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Tussen 17.00 en 19.00 konden kwamen vele Sassenheimers een bezoek brengen aan park Rusthoff. Bezoekers reisden 2019 jaar terug in de tijd in een rokende tijdmachine. Romeinse wachters brachten de bezoekers naar Maria die van een engel te horen krijgt dat zij een kind krijgt. In groepjes lopen de toeschouwers als pelgrims verder naar een aankondiging van de volkstelling in Israël. Onderweg zien zij ook Jozef en Maria die op weg zijn naar hun geboorteplaats Bethlehem. Op het eiland van park Rusthoff blijkt dat de herberg van Bethlehem vol is. Een aantal herders en een engel vertelden de bezoekers dat zij langs de Romeinse wachters en het Engelenkoor moeten lopen. Net buiten het park in de Passage wacht koning Herodes en de drie Wijzen die de pelgrims vervolgens de sterren laten volgen om in de stal in de Dorpskerk uit te komen. Daar zitten Jozef en Maria en hun kindje Jezus.

Zaterdag kwamen vele bezoekers gelijk om 17.00 uur waardoor de wachttijd om als groepje aan de wandeling te beginnen opliep.