Sassenheimse restauratieprijs naar oude Kosterswoning aan de Parklaan

SASSENHEIM, 16 juli 2019 – De gerenoveerden en uitgebreide kosterswoning aan de Parklaan 1 heeft vrijdag de restauratieprijs 2019 van de Stichting Oud Sassenheim (SOS) ontvangen. Het in 2017 door familie Klaver aangekochte pand is gelegen op een markante plaats en vormt een wezenlijke verbetering van het dorpsbeeld ter plaatse, aldus de stichting.

Het pand is onder architectuur van Architectenbureau Warmenhoven uit Sassenheim door Bouwbedrijf J&D uit Noordwijk gerenoveerd en vergroot. Het oorspronkelijke pand dateert uit 1956 en is gebouwd als kosterswoning van de St. Pancratiuskerk. De oude contouren van dit pand zijn herkenbaar gebleven en in stijl aangebouwd. Er is een siertuin aangelegd en aan de straatzijde is een fraai ijzeren toegangshek aangebracht.

Aanwinst
Het op een markante plaats gelegen vernieuwde woonhuis is, aldus SOS-voorzitter Alfred Pop, een aanwinst voor Sassenheim. “De SOS-restauratieprijs hoeft niet altijd naar een rijks-of gemeentelijk monument te gaan, maar kan ook betrekking hebben op een object of beeldbepalend pand”.

De Restauratieprijs 2019, bestaat uit een oorkonde en een SOS-muurschildje. Deze werden vrijdag uitgereikt aan de heer en mevrouw Klaver in aanwezigheid van wethouder Arno van Kempen. Oud-gemeente dichter Irma Ooijevaar vrolijkte de uitreiking op poëtische wijze op.

De SOS wil met de uitreiking van de prijs publiekelijk haar waardering kenbaar maken voor het restaureren en onderhouden van beeldbepalende panden. De SOS-restauratieprijs werd voor de zesde keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar de eigenaren van Van Pallandtlaan 24, het Uphoffpand, het Oude Postkantoor, het pand van makelaarskantoor Heemborgh en Villa Nancy. Vorig jaar is er geen restauratieprijs uitgereikt.