Sassenheimse Tennis Vereniging opent duurzaam tennispark

SASSENHEIM, 9 juni 2018 – Na vele jaren intensieve onderhandelingen en duizenden uren werk van vrijwilligers is vrijdag op sportpark de Roodemolen het nieuwe tennispark van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) geopend. De meer dan 600 leden kunnen spelen op negen banen. Over twee tot drie jaar worden daar nog twee banen en twee kinderbanen aan toegevoegd. Het bestuur en wethouder Brekelmans brengen een toost uit op de opening. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Na toespraken van voorzitters Hans Wingender en René Vos knipte wethouder Bas Brekelmans een lint door en pakte daarmee het nieuwe logo op de gevel van het clubhuis uit. Het logo is ontworpen door STV-lid Joost van Berge Henegouwen. Na het heisen van de vlaggen van de KNLTB en STV werd het nieuwe tennispark officieel in gebruik genomen.

De negen banen op het tennispark passen binnen het huidige bestemmingsplan. Voorzitter René Vos verwacht dat over twee tot drie jaar twee banen en twee kinderbanen worden toegevoegd. Hierbij breidt de STV ook uit richting de weilanden van de Roodemolen ten noordwesten van het gelijknamige sportpark.

Parklaan
Sinds de oprichting van de STV in 1950 heeft de vereniging haar sportieve activiteiten kunnen uitoefenen aan de Parklaan 58. Door de geplande bouw van woningen op deze locatie werd de tennisvereniging genoodzaakt te verhuizen. Tot de resterende banen op de Roodemolen zijn aangelegd, blijft de STV op twee banen in het oude park spelen.

Duurzaam
Het nieuwe tennispark voldoet aan de modernste eisen qua comfort en milieu. Zo is er geen gasaansluiting, liggen er zonnepanelen op het dak van het clubhuis en worden de banen verlicht met energiezuinige ledlampen. Hierdoor is het complex zo klimaatneutraal mogelijk geworden met een energierekening van bijna nul.

Als baansoort is gekozen voor Top Clay. Dit bestaat uit een vochtregulerend membraan dat is vastgelijmd op een harde ondergrond van asfalt (zoab). De permanente lijnen worden op het membraan aangebracht voordat de gravel wordt ingestrooid. Het voordeel is dat de baan het hele jaar bespeelbaar is, behalve bij sneeuw.

Het nieuwe tennispark wordt zaterdag in gebruik genomen tijdens ludieke tennis-event ‘Oud en nieuw’ waarbij spelers eerst op het oude tennispark spelen en daarna de bal slaan op de Roodemolen. Een dag later start het STV Open toernooi dat van 10 tot en met 17 juni wordt gehouden.