Schrijversechtpaar Nicci French blij verrast met eigen tulp

SASSENHEIM, 7 juli 2019 – “We adore tulips!”, roept een pleasantly surprised Nicci Gerrard nadat het beroemde Engelse schrijversechtpaar Nicci French hun eigen tulp heeft gedoopt met een fles champagne. Zij signeerden zondag op uitnodiging van boekhandel Wagner hun nieuwste literaire thriller Huis vol leugens op de rode loper van park Rusthoff. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. De rode loper van park Rusthoff stond zondagmiddag vol met belangstellenden. Zij konden hun boek laten signeren en op de foto gaan met de auteurs.

Tulp
De twee tulpen op de omslag van het boek gaven de doorslag voor het bezoek van het schrijversduo aan Sassenheim. “Nog voordat we inhoudelijk iets van het boek hadden gelezen, spotte ik dit prachtige omslag. Hiermee móét Nicci French wel naar de Bollenstreek komen! Het leek mij geweldig om een tulp naar een auteur te mogen vernoemen. Daar ben ik achteraan gegaan en het is gelukt!”, zegt Willemien Wagner.

Niels Mulder van bollenexporteur Unex Inc. uit Voorhout presenteerde zondag een bloedrode tulp Nicci French van kweker Maveridge. De tulp komt pas over twee jaar op de markt.

De tulpen op de omslag van de Nederlandstalige editie spelen geen grote rol in Huis vol leugens. “Tulpen hebben we een grote rol in ons leven. We hebben een grote tuin met bloemen bij ons huis”, zegt Sean French. Nicci Gerrard en Sean French zijn zichtbaar ontroerd als zijn na een uur signeren de naar hen vernoemde tulp mogen dopen. Op een grote poster staat een foto van de tulp in een proefveld bij de kweker.

Tanja Hendriks, directeur Ambo|Anthos uitgevers zegt: “We zijn zeer verheugd dat er een tulp naar Nicci French vernoemd gaat worden. De thrillers van Nicci French zijn al tweeëntwintig jaar razend populair in ons land. Zelfs zo populair dat wij al een aantal jaar de wereldprimeur qua verschijnen hebben, zo ook met de nieuwe thriller Huis vol leugens die deze week verschijnt. Het schrijversduo Nicci French voelt zich dan ook zeer verbonden met Nederland en zal zich buitengewoon vereerd voelen dat er een Nederlandse tulp komt, die naar hen wordt vernoemd.”

Boek
Huis vol leugens is hun eerste boek na de veelbekroonde Frieda Klein-serie. Het vertelt het verhaal van de vijfenveertigjarige Neve die haar minnaar met ingeslagen schedel aantreft in zijn pied-à-terre. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt.