Sinterklaas in Voorhout van Oosthoutplein naar Herenstraat

VOORHOUT, 16 november 2019 – Sinterklaas is zaterdag aangekomen in Voorhout. Vele kinderen waren naar het Oosthoutplein gekomen om de Sint te begroeten. Met paard en wagen ging Sinterklaas en zijn Pieten vervolgens naar het plein voor de Sint-Bartholomeuskerk. Foto’s Mariska de Graaff.

Het Sinterklaasfeest begon op de Herenstraat waar vele kinderen en Pieten spelletjes aan het doen zoals sjoelen met pepernoten. Vervolgens konden de kinderen achter de muziek aan naar het Oosthoutplein.

Het Oosthoutplein was volgestroomd met kinderen die Sinterklaasliedjes zongen totdat de Sint op het plein kwam. Na vele kinderen een hand te hebben gegeven, stapte Sinterklaas op paard en wagen richting de Herenstraat.

Het plein voor de Sint-Bartholomeuskerk stond inmiddels ook vol met kinderen. Sommigen waren zo blij dat zij de goedheiligman een hug kwamen geven. De Sint werd welkom geheten door burgemeester Breuer.

Toen Sinterklaas wilde gaan zitten in de muziektent, bleek dat zijn stoel weg was. De tweee bezorgers hadden niet goed opgelet. Ze dachten dat ze de stoel moeten afgeven bij de heer Pindakaas. “Domme mannen, er staat niet Pindakaas maar Sinterklaas op de brief!”, zei Sinterklaas. Toen werd de stoel snel gebracht. Sinterklaas kon gaan zitten om met de kinderen op de foto te gaan.