Net binnen

Sinterklaas komt aan in Voorhout bij nieuwe Nagelbrug

VOORHOUT, 17 november 2018 – Sinterklaas is zaterdag per boot aangekomen in Voorhout. Hij kwam vanuit Noordwijk varen naar de nieuwe Nagelbrug waar het welkom werd geheten door burgemeester Carla Breuer en vele kinderen en hun ouders. Met de Sintmobiel reed de Goedheiligman vervolgens naar het Kerkplein. Foto’s Mariska de Graaff.

Van 12.00 uur tot 13.30 uur stonden bij verschillende winkels aan de Jacoba van Beierenhof en de Herenstraat in Voorhout pieten klaar. Kinderen deden daar allerlei spelletjes. Van strooizakken vangen tot aan pepernoten sjoelen, van cadeautjes stapelen tot aan het draaien aan het reuzenrad van Sinterklaas. Tussendoor werden de kinderen en hun begeleiders getrakteerd op lekkers.

Op het Kerkplein konden de kinderen met Sinterklaas en de rode sportwagenpiet op de foto. Net als vorig jaar nam Sinterklaas ook zijn glutenvrije Pieten en de Pietenband mee.

Deze Sinterklaasintocht komt tot stand door de gezamenlijke ondernemers van Voorhout onderneemt!, is een samenwerking tussen Cultuur Verheft en de citymanager en mede mogelijk gemaakt door Rederij Van Hulst, Standplaats Nederzand(t), Gemeente Teylingen, Oranjevereniging Voorhout, Kerkbestuur Bartholomeus, Stichting Muziekpaviljoen Teylingen, CV de Bokken, Teylinger Ondernemersfonds en Stichting Citymanagement Teylingen.