Net binnen

Sleutel na stormachtig carnaval weer ingeleverd

SASSENHEIM, 26 februari 2020 – Dinsdagavond leverde prins Martinus de sleutel van het dorp weer in bij wethouder Marlies Volten. Hiermee werd een carnavalsjaar tijdens stormachtig weer afgesloten. De optocht op zaterdagmiddag moest net als elders in het land worden afgelast. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Straatklinkers
Maandag werden de Straatklinkers in het zonnetje gezet door Ed van den Berg, voorzitter van De Saksen. Het evenementenorkest, dat al vele jaren optreedt bij De Saksen, bestaat op 9 mei namelijk 33 jaar.

Boerenbruiloft
Maandagmiddag werd in het gemeentekantoor een echtpaar in de onecht verbonden. Bas Bollenmand (Nico Overvliet) en Shirley Siertulp (Els Beij – Van den Nouland) gaven elkaar het ja-woord ten overstaan van prins Martinus, prinses Meike, adjudant Wessel en pages Lily & Noa in een volle trouwzaal.

In de stromende regen vertrok het echtpaar in een koets naar Het Onderdak voor een feestmiddag. De Raad van Elf maakte op hun carnavalswagen, de rode vrachtwagen van de Postcodeloterij, een rit door het dorp.