Net binnen

Stek verkoopt Sassembourg aan Syntrus Achmea

SASSENHEIM, 30 maart 2020Syntrus Achmea heeft woonzorgcentrum Sassembourg gekocht van woningstichting Stek. Het zorgcomplex wordt toegevoegd aan de portefeuille van het beleggingsfonds Achmea Dutch Health Care Property Fund.

De transactie betreft 73 (zorg) woningen, 26 intramurale wooneenheden met gemeenschappelijke ruimtes, een gezondheidscentrum van circa 4.000 m2 en 90 ondergelegen parkeerplaatsen. De huurwoningen vormen een mix van extramurale zorgwoningen en zelfstandige sociale en vrije sector huurwoningen. In het gezondheidscentrum zijn onder andere een huisarts, apotheek, diverse therapeuten en het Alrijne ziekenhuis gevestigd. Sassembourg bestaat in totaal uit 117 woningen.

Hans Al, bestuurder bij Woonstichting Stek: “Hoewel het een prachtig en functioneel gebouw is, behoort een groot gedeelte niet meer tot de kernactiviteit van een woningcorporatie. De verkoop van ons aandeel in het complex levert inkomsten op waarmee we nieuwe investeringen kunnen doen in het bestaande bezit en in de nieuwbouw van sociale woningen.”

Marco Mosselman, fondsmanager van het Achmea Dutch Health Care Property Fund: “SassemBourg is een uitstekende aanvulling op onze portefeuille. De mix van functies biedt een grote meerwaarde, mede door het grote gezondheidscentrum. Wij zijn blij dat we met deze acquisitie verder invulling kunnen geven aan de grote vraag naar zorgvastgoed bij institutionele beleggers, die hiermee zowel een stabiel financieel rendement willen realiseren als een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen en zorgbehoevenden. Ook in deze onzekere tijd hebben wij enorm veel vertrouwen in zorgvastgoed als beleggingscategorie en zullen wij onze portefeuille in dit segment blijven uitbreiden.”

Zie ook: Sassembourg na 15 jaar klaar voor de vier seizoenen van het leven