Stichting het Boerhaavehuis ontvangt een cheque van het Jacoba van Beierenfonds

VOORHOUT, 9 maart 2021 – Teun Nelemans en de tuinvrijwilligers van De Boerhaavetuin hebben maandag een cheque van €1.500,- ontvangen van het Jacoba van Beierenfonds. “Een fijne aanvulling op onze fondsen”, aldus Teun Nelemans.

De vrijwilligers kunnen het geld volgens Nelemans goed gebruiken. “Wij werken hier elke maandag en in de zomer van 2019 constateerden wij, dat er binnen een week een groep Buxusplanten totaal kaalgevreten was door de rupsen van de Buxusmot. Wij hebben nog ‘mottenvallen’ verspreid in de tuin neergezet, om de motten op biologische wijze weg te vangen, maar er was geen houden aan. Wij hebben daarom in het bestuur van de Boerhaavetuin besloten om de Buxus te vervangen door taxushagen en beukenhagen.”

De tuin ziet er nu weer goed uit. Het is volgens Teun Nelemans even wennen, “de kleine planten in vergelijking met de volgroeide Busxushagen, maar het ziet er gezonder uit dan kale hagen. De vervanging van de Buxus is een niet begrote kostenpost van €20.000,-. Wij zijn het Jacoba van Beierenfonds dan ook dankbaar voor deze cheque. Daarnaast adviseert het fonds ons ook in fondsenwerving.” Daarvoor is de stichting ook op zoek naar mensen die vriend van het Boerhaavehuis willen worden.

Advertentie