Net binnen

Strenge voorzorgsmaatregelen bij Koudenhoorn

WARMOND, 5 april 2020 – De gemeente Teylingen heeft dit weekend i.v.m. het mooie weer strenge voorzorgsmaatregelen getroffen bij het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn. De parkeerplaats op de gemeentehaven is afgezet, zodat er geen bezoekers kunnen parkeren. Met lichtborden wordt aangegeven dat bezoekers wel mogen wandelen op het eiland, maar er niet mogen verblijven. Op verschillende plekken houden beveiligers toezicht op de naleving van de regels.

Op deze manier wil de gemeente voorkomen dat er bijvoorbeeld groepjes mensen op het strand van Koudenhoorn gaan bivakkeren. Brasserie Coazy op het eiland heeft het uitgifteloket dat de afgelopen weken nog open was ook gesloten i.v.m. de aangescherpte maatregelen. Zij vinden dat het meenemen van koffie, thee, snacks etc. teveel uitnodigt om ergens op het eiland te gaan zitten “verblijven” om dit te nuttigen. De loungebanken langs het paviljoen zijn door handhaving ook afgezet met rood-wit lint.

Zaterdag leken de maatregel redelijk te werken. Het was op het eiland iets drukker dan op een doordeweekse dag. Wel waren er al opvallend veel bootjes op het water rond het eiland.