Strontrace krijgt blijvende herinnering in Park Groot Leerust

WARMOND/WORKUM, 21 oktober 2019 – De 46ste Strontrace gaat maandagmiddag in Workum van start. Dinsdag in de loop van de dag komen de eerste schepen in Warmond aan. Dan wordt er ook een herinnering aan de zeilrace onthuld. (Foto: Stichting Zeilvaart Warmond)

Burgemeester Breuer van Teylingen onderbreekt jaarlijks het collegeoverleg op dinsdag om de schippers van de eerste schepen een flesje Kaagwater aan te bieden.

Onthulling
De keermeester reikt elk jaar namens de Stichting Zeilvaart Warmond de wisselbekers uit aan de winnaars. Althans tot vorig jaar want vanaf dit jaar zijn er geen wisselbekers meer. In het jaar 2018 is de Strontrace namelijk opgenomen op de landelijke lijst van immaterieel erfgoed. En om dit ook in Warmond zichtbaar te maken wordt er een blijvende herinnering onthuld, waarin de theekoepel (zelf ook een monument) in Park Groot Leerust te Warmond een grote rol gaat spelen.

De onthulling, door burgemeester Carla Breuer, zal plaatsvinden op dinsdag 22 oktober 2019 na aankomst van het eerste schip in Warmond. Het exacte tijdstip hangt helemaal af van de wind, maar de schepen zijn te volgen via de Track&Trace pagina van de Stichting: https://ttsr.zeilvaartwarmond.nl, zodat u een inschatting kunt maken van de aankomsttijd en een kijkje kunt komen nemen in Park Groot Leerust aan de Burg. Ketelaarstraat.