Teylingen neemt afstand van de Nashville-verklaring

TEYLINGEN, 9 januari 2019 – Het gemeentebestuur van Teylingen heeft in een bericht op Facebook afstand genomen van de Nashville-verklaring. Het orthodox-protestants pamflet tegen onder meer het homohuwelijk en transgenderidentiteit riep de afgelopen dagen een storm van verontwaardigde reacties op.

Honderden mannen uit Protestantse hoek hebben het van oorsprong Amerikaanse document ondertekend. Onder hen ook SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Kees van der Staaij.

Teylingen hijst volgens het Facebookbericht de regenboogvlag “om te laten zien dat we afstand nemen van de inhoud van de Nashville-verklaring. Wij staan voor een ‘Inclusieve Samenleving’ waarin je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wil. We vinden de Nashville-verklaring nodeloos kwetsend en weinig ruimte bevatten voor een discussie tussen mensen met een bepaalde religieuze overtuiging en de LHBTI. Verdraagzaamheid en naastenliefde zijn een belangrijk onderdeel van onze maatschappij en gemeente”, zo valt er te lezen in het bericht.

Burgemeester Carla Breuer voegt daar nog aan toe: “Voor ons is het van belang dat iedereen zichzelf kan zijn, daarom hijsen we de regenboogvlag”.

Het bericht kon op Facebook op veel instemmende reacties rekenen. Verschillende andere gemeenten in de regio hebben zich ook al tegen de Nashville-verklaring gekeerd, of aangekondigd dit te zullen doen.