Teylingen ontvangt al 178 aanvragen voor uitkering aan ondernemers

TEYLINGEN, 31 maart 2020 – In Teylingen hebben 178 zelfstandig ondernemers zich maandag al aangemeld voor inkomensondersteuning. Teylingen heeft vanuit Den Haag 570.000 euro ontvangen voor het uitvoeren van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Vanwege het Coronavirus heeft het Kabinet extra maatregelen genomen voor ondernemers/zzp’ers. EĆ©n van die maatregelen is dat ondernemers/zzp’ers tijdelijk een uitkering kunnen krijgen tot bijstandsniveau.

Wethouder Arno van Kempen maakte maandag in de commissie Welzijn bekend dat de ISD Bollenstreek de aanvraagprocedure heeft opengesteld. De aanvraag is ook nodig als een ondernemer eerder een aanmelding heeft ingediend.

Volgens Van Kempen wordt een voorschot op de uitkering zo snel mogelijk uitbetaald.

Jeugdzorg
Gemeentelijke financiering van zorgaanbieders in de jeugdzorg blijft doorlopen, ook als er door de coronacrisis afwijkingen zijn ten opzichte van het het contract. Meerkosten die zorgaanbieders maken vanwege corona worden vergoed.

Sport
Sportverenigingen kunnen in aanmerking komen voor een uitkering van 4000 euro om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis. De aanvraag verloopt via het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken.