Teylingen ontvangt cheque van Fonds 1818

TEYLINGEN, 11 juni 2018 –  De gemeente Teylingen heeft zaterdag een cheque ter waarde van € 18.000,18 ontvangen van Fonds 1818 voor maatschappelijke projecten.  De gemeente stopt het bedrag in het Jacoba van Beierenfonds om projecten in Teylingen te ondersteunen.

Wim Ouwehand, voorzitter Jacoba van Beierenfonds is er bijzonder blij mee. “We krijgen steeds meer aanvragen en we kunnen niet alleen maar uitgeven. Dit geld wordt goed besteed in Teylingen.”

De cheque werd zaterdag overhandigd tijdens het Fonds 1818 Festival in en om de Grote Kerk in Den Haag. Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van het fonds, was enthousiast over alles wat er in de regio wordt georganiseerd. “Tijdens het festival hebben we kunnen zien dat er al veel geweldig inspirerende, maatschappelijke initiatieven plaatsvinden in onze regio. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we alle gemeenten een cheque aangeboden. Zodat we samen de maatschappij een beetje beter maken.’

Fonds 1818 Festival
Het Fonds 1818 Festival op 9 juni in en om de Grote Kerk in Den Haag trok ruim 8.000 bezoekers. Zij konden zien wat voor projecten het fonds de afgelopen jaren heeft ondersteund. Tijdens het festival kregen de 19 burgemeesters in de regio van het fonds, plus die van Madurodam, ieder een cheque ter waarde van € 18.000,18. Die kunnen ze vrij besteden aan maatschappelijk projecten in hun gemeente.